Perlon Records este o poveste începută acum aproape 20 de ani de către  Markus Nikolai și Thomas Franzmann, al doilea mai cunoscut de către publicul larg sub numele de Zip. Da, acel Zip care, pentru noi cel puțin, înseamnă câteva după-amieze de duminică legendare în cortul Sunwaves.

large_Perlon_Unisleeve_04.jpg

Perlon este cu siguranță una dintre cele mai influente case discuri atunci când vine vorba de genurile minimal techno / microhouse. Până la urmă ceea ce numim cu mândrie astăzi curent techno românesc își are rădăcinile adănc înfipte în sound-ul Perlon, cu mutațiile de rigoare suferite în ani și ani de maratoane afterparty.

Dar, în definitiv, cine poate eticheta în vreun fel universul Perlon construit în peste 100 de release-uri semnate de Ricardo Villalobos, Zip, Luciano (prin tinerețile lui), Baby Ford, Thomas Melchior, Margaret Dygas, Mathew Jonson, Soul Capsule și mulți, mulți alții? Tot ce putem face este să vă dezvăluim 5 albume Perlon din colecția personală, din categoria acelora în care descoperi cu totul altceva la fiecare ascultare în parte. 5 albume care surprind o mică parte din ce reprezintă multidimensionalitatea muzicală Perlon Records!

Vilod – Safe In Harbour

Safe In Harbour este primul LP semnat de Ricardo Villalobos și Max Loderbauer aka Vilod pe care apare doar material original. O nebunie sonică, mai degrabă, în care pasiunea celor 2 producători pentru jazz ia o formă minimalistă și abstractă pe alocuri.

 

Melchior Productions Ltd. ‎– No Disco Future

Instant classic! Her Melchior și al său minimal funk inconfundabil, creator de piese precum Water Soul, care ne-a dat fiori la nenumărate petreceri.

 

Horror Inc – Briefly Eternal

Maestru în a crea o atmosferă nostalgic abstractă, oscilând între teme parcă scoase din filme sci-fi de groază din anii ’70 și forme de downtempo experimental, Horror Inc. ne lovește în moalele capului cu Briefly Eternal, un LP perfect pentru home listening!

 

 

Pantytec ‎– Pony Slaystation

Definitoriu pentru sound-ul Perlon. Zip și Sammy Dee ne arată încă din 2002 (acum aproape 15 ani!!!) o mostră de producție dusă la perfecțiune!

 

Shackleton ‎– Three EPs

Pentru a te bucura de întregul gamă de frecvențe utilizată de Shackleton ai nevoie de un sistem de sunet capabil să redea toată acțiunea care se petrece în zona sub-bassului. Urcând din cele mai dark tenebre ale dubstep-ului până la forme super abstracte de techno, Shackleton reușește să creeze într-un singur LP  un subgen electronic nemaiauzit până atunci. That’s soooo Perlon! :)

Dacă ți-am trezit pofta de ceva proaspăt și bun de la Perlon, atunci bagă o ascultare al celui mai recent album semnat Fumiya Tanaka: You Find The Key, pe stoc încă la Misbits Record Shop!