Au trecut nu mai puțin de 44 de ani de la primul model de turntable Technics SL-1200, lansat în 1972 cu surle și trâmbițe ce susțineau inovația introdusă: direct drive turntable.

 

Adoptarea de către DJs a propulsat rapid pe domnul SL-1200 ca standard al oricărui DJ booth din lume, tehnologia asigurând o calitate audio mult superioară clasicelor pickup-uri cu belt drive. După o perioada de câțiva ani în care a fost scos din producția de serie (de prin 2010), iată că pickup-ul vine în 2016 să confirme revitalizarea vânzarilor bătrânului format de vinil, cu haine noi și tehnologie actualizată epocii în care trăim. Nu intrăm în detalii tehnice, pentru aceia dintre noi care au nevoie de hrană inginerească există pagina oficială Technics, cu schițe și cifre ;)

SL-1200 GAE va fi lansat undeva în vara acestui an, prețul rămânând la nivele de zvonuri, ce indică ceva de ordinul miilor de euro. Și cum așa îi stă bine unei ediții aniversare, va exista și un număr limitat de 1200 de bucăți, nu cu mult diferite față de modelul de serie.

via wired