Un Rhodes curat ca lacrima. Un bassline perfect, ținut în frâu cât să nu inunde zona de low mids. O voce care-ți face pielea de găină. Și multe alte sunete de care nici nu știai că există în piesele tale preferate. Într-un cuvânt, redescoperi muzica în alte forme: mai pline, mai colorate, cu mai multe c*aie.

Cam asta ar fi, pe foarte scurt, experiența ascultării de muzică într-un format digital lossless, cum ar fi flac-urile (dacă n-ai auzit de flac aruncă un ochi aici și revino cu temele făcute). Spre comparație, formatul mp3 “aruncă” după compresie nu mai puțin de 90% din informația stocată în piesa originală, necomprimată (geek alert!)

În goana după o soluție portabilă de ascultat muzică la calitate maximă am căutat o configurație care va satisface puiul de audiofil din tine fără să-ți dea peste cap bugetul lunar. Ca orice sistem HiFi care se respectă, discutăm de o sursă audio (player-ul), un amplificator și o pereche de monitoare (în cazul nostru căștile)

Sursa Audio Orice smartphone cu OS Android știe nativ să lucreze cu flac-uri. Spre deosebire de rivalii Apple, pentru care ori îți convertești librăria de piese lossless în formatul proprietar ALAC ori cauți un app care știe de flac.

htc_one_harman

Amplificare Pentru doar 160 lei îți cumperi un Fiio Fujiyama-E06, un amplificator minuscul (doar 16 grame) dar extrem de potent ținând cont de preț. De banii ăștia primești un bass boost excelent și un gain undeva la 6,4 dB

Screen Shot 2015-07-09 at 17.35.53

Monitoare O soluție cât mai portabilă cere și niște căști cât mai ușoare așa că ne-am orientat către o pereche Sony EX650AP: minuscule, sound super punchy dar nu exagerat, raport calitate preț incredibil (cam 250 lei)

sony_ex650