Esențele tari se țin în sticluțe mici. O reprezentaree cât se poate de plastică a seriilor limitate de vinil de la label-urile românești apărute în istoria contemporană a undeground-ului house & techno.

Esențe tari, adulmecate și de speculatorii de pe marketplace-ul discogs, care se folosesc de calitatea release-urilor și de raritatea lor pentru a crește prețurile sănătos.

Ne-am înarmat cu răbdare și am început să săpăm după cele mai costisitoare plăci românești, pe care îl poți cumpăra cu un buget total de 500 euro.

 


1. Petre Inspirescu – Într-o seară organică [a:rpia:r] 250 euro

Yup, 250 de euro. Iei 2 și ai cheltuit tot bugetul. Nu ne putem pronunța cât valorează ca bani dar am inclus LP-ul în Top 5 albume esențiale pentru muzica electronică românească.

2. Dan Andrei – Prima în cerc are [a:rpia:r] 84 euro

Același label ca mai sus, cu aceleași ediții limitate dar cu numele unui apropiat al trioului RPR: Dan Andrei și al său minimal house groove pentru ‘doar’ 84 euro.

 

3. Lazăr Cezar ‎– Din Gând În Când [UNDERSTAND] 65 euro

Primul release al lui Cezar pentru propriul label. 2 piese incredibil de organice, întinse villaloboscian pe parcursul a 26 de minute. Doar 300 de copii.

 

4. Barac ‎– Variety Of Different Feelings [METEREZE] 60 euro

Urechea fină de selector a lui Raresh a strâns numai release-uri unul și unul în cele 5 de până acum sub numele Metereze Records. Însă unul strălucește mai tare și acela e un dublu vinil ce poartă numele lui Barac

5. MP ‎– Niște Treabă (Part 1) [METEREZE] 40 euro

Așteptăm cu interes Part 2, poate până atunci strângem și banii pentru Part 1. Mihai Popescu în formă maximă!