Din zeci de aspiranți la visul unei veri de poveste au mai rămas doar 5 DJs, cu privilegiul de a spera la o rezidență în Ibiza. Și nu oriunde ci în 3 temple ale clubbing-ului: Sankeys, Cafe Mambo și Ushuaia. Și nu oricum ci cu un “mic” jumpstart de 100.000 euro. Și nu cu oricine, cu o întreagă echipa la dispoziție, printre care Carl Cox și John Digweed, gata să împărtășească din experiența lor de zeci de ani acumulată în sute de DJ booth-uri. Cam asta înseamnă pe scurt, premiul cel mare al campaniei #burnResidency.

Dar până la bootcamp-ul din Ibiza cei 5 finaliști români pentru #burnResidency mai au un hop de trecut: burn MixOff, în fața publicului pretențios al Delahoya Festival, unul dintre cele mai longevive gathering-uri electronice din România, ajuns la a 20-a ediție anul acesta.

13335793_837862973015242_527087291576379532_n.jpg

Alături de Die Antwoord, Andy C, Nic Fanciulli, James Zabiela, Audiofly sau Simina Grigoriu vor urca vineri 10 iunie în pupitrul Delahoya Cluj cu ce au mai bun în DJ case-uri dar și cu un snop de emoții cei 5 finaliști, fiecare cu doar 30 de minute la dispoziție pentru a demonstra juriului că au tot ce le trebuie pentru a face pasul către crowd-urile din Ibiza: Marius Ene, VrX, Alex Preda, Mihai Lucian și H.I.N.O.

burn_finalisti.jpg

Marius Ene, mușcat de virusul muzicii electronice încă din 1998, își colorează seturile prin remixuri și producții proprii, sound-ul său cu tente progressive house făcându-l remarcat în cluburile underground.

 

VrX  (Mihai Alexandru Sterian) și-a făcut botezul electronic în underground-ul bucureștean, John Digweed sau Sasha fiindu-i ghizi spirituali în cariera de DJ până când a decis să intre all in, mutându-se la Londra pentru a urma cursurile de sound engineering de la Point Blank Music School, oraș care i-a oferit și gig-uri în cluburi importante, cum este The Egg

 

Alex Preda și-a construit cu răbdare sound-ul propriu, combinând elemente tradiționale din techno, tech house sau deep house ca un adevărat alchimist electronic pentru a defini puternice legături emoționale cu publicul său. Un public atins prin gig-uri, release-uri și un podcast excelent.

 

Mihai Lucian a gustat din ce înseamnă experiența Ibiza atât de pe dancefloor cât și din spatele mixerului iar pasiunea pentru vibe-ul pozitiv din muzica electronică s-a tradus într-o serie de party-uri în București, sub numele Full House

 

H.I.D.O. (Andrei Hinodache) este un adevărat underground hero în cercuri restrânse și private party-uri unde se adună prieteni ce savurează energia progressive house cu accente tribal. Planul său? Să ajungă să împartă pupitrul cu nume grele din industrie, cândva la răsărit, undeva pe plajă. Smells like #burnResidency for us! :D

 

fueled by 
Burn_Horizontal_Lockup_Logo