Pentru BOg, participantul din partea României la BURN Residency 2014, anul a început cu pedala de accelerație apăsată la maximum: un set fulminant pe scena Bedrock la Blue Parrot în cadrul monster festivalului BPM din Mexic, unde a mixat alături de John Digweed și Eagles & Butterflies, și lansarea propriului label sub  numele Atlant Recordings, al cărui prim release este semnat de Malbetrieb.

Iar colaborarea cu John Digweed, începută în cadrul bootcamp-ului BURN Residency, continuă și anul acesta cu încă 2 releases la Bedrock Records și o mult așteptată revenire în București, în spatele pupitrului Kristal Glam Club pe 4 martie. Între timp noul EP BOg, gata să fie lansat into the wild undeva în aprilie la legendarul Innervisions, label deținut de Dixon, se bucură deja de playtime de la Ame sau Digweed.

Profitând de experiența lui Bogdan în tot ceea ce înseamnă amploarea cursei BURN Residency pentru cei 100.000 euro ca și kickstart în cariera ta de DJ și nu mai puțin importanta rezidență în Mecca clubbing-ului mondial (yup, vorbim despre Ibiza), l-am rugat să ne destăinuie câteva tips & tricks despre cum să îți construiești setul astfel încât șansele tale să ajungi în etapa următoare (BURN Mix Off sau finala pe România, în care doar 5 dintre cei înscriși rămân în competiție) să crească substanțial! BOg va fi parte din juriul care va nota mixurile concurenților deci un argument în plus să citim cu atenție sfaturile lui ;)

Here we go!

Mă bucur că BURN residency se întâmplă din nou anul acesta și mă bucur să văd că are continuitate și dă o șansă de expunere noilor talente. Anul acesta voi face parte din juriu și aș vrea să dau câteva sfaturi concurenților. Anul acesta concurenții au mai mult timp la dispoziție pentru a contura un mix ce îi poate duce direct în bootcamp. Dacă în anii precedenți aveau la dispoziție până la 20 de minute, anul acesta au la dispoziție de la 20 până la 45 de minute pentru a se exprima muzical iar eu cred că este un lucru bun deoarece 45 de minute este suficient pentru a face o impresie bună și a arăta cine ești din punct de vedere muzical.


1. Încearcă să nu te limitezi din punct de vedere creativ și încearcă să umpli cele 45 de minute

2. Consider că un mix perfect este un mix care are introducere, cuprins și încheiere. Un mix coerent are mai multe șanse de succes

3. Dacă ești producer și ai piese deja lansate sau chiar și nelansate, nu ezita să folosești!

4. Mixatul în gamă este foarte important. Nu vrei să mixezi două piese care nu se potrivesc armonic. E una dintre greșelile pe care am observat că mulți le fac în ultima vreme. Eu folosesc aplicație Mixed In Key, în care imi analizez toate piesele ce vreau sa le pun. Mixed in key îți arată chestii tehnice despre piesele tale precum gama piesei sau intesitatea piesei, lucru care te ajută conturezi un mix coerent și curat, te ajută să fii mult mai creativ

5. Personal, nu sunt un fan Traktor/Serato sau orice alte platforme de DJing digitale dar în același timp îmi place să văd oameni precum Richie Hawtin ori Carl Cox cum se folosesc de tehnologie într-un mod creativ. Totuși, nu uita că oameni precum Richie Hawtin sau Carl Cox nu mai au nimic de demonstrat. Încearca sa mixezi clasic, să arăți că știi să faci beatmatching. Dacă știi să mixezi de pe vinyl categoric recomand!

6. Promovează-ți mixul prin toate canalele de media posibile (Facebook, Twitter, Instagram etc). Este foarte important ca un număr cât mai mare de oameni să-ți asculte mixul și să-l voteze

7. Fii tu însuți și mixează muzica ta preferată, nu încerca să fii altcineva. Energia se transmite de la om la om. Atâta timp cât faci ceea ce îți place și o faci cu pasiune pentru muzică si nu pentru altceva atunci vei reuși să atragi păreri sincere și un outcome pozitiv. Don’t do it because it’s cool, do it because you love it!

Competiția BURN Residency a început! Te poți înscrie cu mixul tău până pe 1 aprilie 2017! Toate detaliile concursului cu o miză de 100.000 euro și o rezidență în Ibiza le găsești aici!