Deși nu arată, Andrei Moțoc aka Pagal este deja un veteran al scenei electronice românești, cu o notorietate construită în peste 15 ani de prezență în spatele mixerului, de la afterhours-uri obscure prin 2003 (remember Discordia?) sau party-uri spontane pe plajă până la nopți Circoloco unde în altă parte decât în templul DC10 Ibiza.

Începem de astăzi să documentăm istoria clubbing-ului mioritic și deschidem seria Mixurile 4pe4  cu un mix vinyl-only semnat Pagal. Și da, avem și un interviu despre București, Ibiza sau tatuaje dar și despre The Rabbit Hole, casa de discuri (deținută de Andrei) care a acaparat topurile decks.de de la începutul anului! La mai mare!!!

1464656_703101953045424_2133713044_n

Prima amintire legata de muzica electronica
iooooi cata vreme a trecut, dar parca era ieri, se intampla acum vreo 20 de ani in Studio Martin alaturi de DJ Vasile… Au mai fost si casetele pe care le aducea prietenul Bucovschi de la Londra poate chiar inainte de Martin… frumoase amintiri :)


Cum iti gaseai muzica in anii de inceput?

Cautand-o :)) Cu 15-16 ani in urma mergeam la Budapesta sa-mi achizitionez vinilurile.
Era foarte tare acolo, 4 magazine cu o muzica bestiala in timp ce la noi puteai gasi ceva Electrecord-uri la magazinul Muzica.


Ai o tona de tattoos. Le tii socoteala? Vreunul legat de DJing?
Am cateva, socoteala am pierdut-o de mult…unele dintre ele sunt legate de muzica. Inainte sa fiu rapit de muzica electronica am fost tattoo artist.


Cel mai tare loc de afterparty in care ai pus muzica.
Greu de spus… au fost atatea locuri minunate prin Bucuresti… poate la Zerrillo’s sa fi fost cel mai tare, si in Londra a fost tare la Fuse, dar si in Ibiza la cateva private party-uri a fost minunat… nu ma pot hotari :)


Cand zic Pagal la after imi vine in cap remixul lui Stanton Warriors la Apollo 440 – Dude Descending A Staircase. Cand zici “Pagal la after” ce piesa iti vine in cap?
Pfftttiiuuu cate piese imi vin in cap… de acum 10-15 ani inca ma gadila labelul Sumsonic, sau poate un botleg cumparat acum 13 ani din Budapesta la Dee Lite – Groove Is In The Heart, vinil pe care-l pun si acum cu mare placere sau, ca sa ajungem in zilele noastre :)) ceva din gaura iepurelui (n.r. The Rabbit Hole), sa aleg iar nu pot… pt ca imi plac toate!!


Pe langa celebrul “Pagal, rupe-ne capu’”, ce alte sloganuri ai mai primit de-a lungul party-urilor in Romania?
Au mai fost cateva, unele frumoase, unele mai putin frumoase… Imi amintesc de “bine Pagal” care intr-o perioada se striga peste tot, indiferent daca puneam sau nu muzica… cand crowd-ul era in extaz, jap se mai auzea un “bine Pagal”!!!


Ce are Ibiza si nu are Bucurestiul?
Un crowd matur, foarte colorat din punct de vedere al nationalitatilor, foarte multe stiluri muzicale si locuri diferite de unde poti alege…


Ce are Bucurestiul si nu are Ibiza?
De 2 ani Bucurestiul il are pe Pagal si Ibiza nu :)


Ai un label vinyl only: The Rabbit Hole. Cum ai ajuns la numele asta?
Cred ca mai toti ati vazut Alice in Wonderland… De acolo vine, odata intrat in gaura iepurelui “anything can happen”


De ce doar release-uri pe vinil?
Pentru ca asa am inceput: pe vinil. Pentru ca apreciez munca producatorilor, pentru ca vinilul este mai longeviv, pentru ca sunetul este incomparabil mai bun decat cel digital. Si pot continua pana maine dar ma opresc aici :D


The Rabbit Hole in 2015…
In aprilie urmeaza release-ul meu, sub numele Geims Bont (poti asculta aici) si in vara cel al lui Funk E… Toamna va aduce inca un Various Artists, cel mai probabil From Romania to England. Bineinteles ca vor fi si showcase-urile cu care cred ca sunteti familiarizati deja.