Moldova are acea savoare românească la care s-a adăugat un ton blajin și puțină nostalgie… Underground-ul house & techno nu face excepție de la această regulă inventată în redacția 4pe4.ro și cea mai bună dovadă stă în cel mai nou episod Vibecast Sessions: Hellen Mills!

A strâns deja 5 ani de experiență în spatele mixerului iar stilul ei inconfundabil i-a adus notorietate în underground-ul european. Mixul pentru Vibecast Sessions nu avea cum să fie decât SUPERB, la fix pentru a marca începutul primăverii ;) Vine însoțit de un interviu despre scena electronică din Chișinău, despre planuri și pasiune pentru acest drog numit muzică electronică ;)

Enjoy!


Ce te-a adus in underground-ul muzicii electronice, ba mai mult de atat, chiar in spatele mixerului?

Nu as putea numi doar un factor, in primul rand sunt aici multumita oamenilor care ma inconjoara si ma inspira. Am dorit sa transmit si eu oamenilor gusturile muzicale si viziunea mea. A fost dragoste de la primele note.

hellen 1


Intr-o tara atat de mica asa cum este Moldova, cum arata scena electronica underground? Ce se intampla in Chisinau in materie de petreceri?

Scena Techno si House nu pot sa o numesc bine dezvoltata, deoarece nu avem organizate festivaluri mari, cu artisti renumiti anume in directia muzicale sus numita. Dar noi ne dezvoltam si facem tot posibilul ca sa contribuim la dezvoltarea ei. Se organizeaza party-uri in cluburi, deseori cu headlineri din Romania. Unul din preferatele locuri unde se petrec astfel de evenimente este art-place Tipografia 5. Avem muzicantii si Dj talentati si asta cred ca cel mai important factor pentru dezvoltare.


Ai schimba Chisinaul pentru o rezidenta in Romania?

Imi iubesc foarte mult tara si orasul in care locuiesc. Nu cred ca as schimba rezidenta, pentru aceasta ar trebui sa existe motive importante. Dar cine stie? :)


Selectia ta pentru Vibecast Sessions in cateva cuvinte

Tot timpul mi-a fost dificil sa explic de ce am mixat asa sau altfel, eu mixez asa cum simt si aceasta este important pentru mine, sa fiu fidela mie insami. In acest set sunt cateva piese de pe label-uri moldovenesti, cum ar fi Sensibil si Resonanz, si piese care imi plac mult in ultimul timp.


Cum suna agenda ta pentru 2015?

Anul abia a inceput si sper sa fie cat mai productiv. Degraba plecam cu Leparente in Brasov, apoi in Bucuresti, iar la inceputul verii plecam in Paris.


Hellen Mills pe soundcloud | facebook