Weekend de weekend în club (uneori și în timpul săptămănii), party-uri prin cele mai îndepărtate colțuri ale lumii cu haleu, pătuț și transport plătite (free drinks included), fete bine dispuse în jur sorbindu-ți fiecare cuvințel și în față un crowd de cele mai multe ori dansând frenetic pe selecția ta de track-uri alese cu sârg în timpul săptămânii.

Ah, da, cel mai important: ești plătit să faci toate cele de mai sus!

Dar te-ai gândit vreodată la partea mai puțin roz a vieții de DJ? Ai mai jos 4 argumente care-ți vor mai tăia din entuziasm.

Somnul. Ne place sau nu, pentru a evita o prăjire ireversibilă mai trebuie să și dormim. Și o facem cam o treime din viață, regulat în timpul nopții. Dar cum practica ne omoară, ajungi să dormi de pe la 9 dimineața până pe la prânz în mare parte din săptămână. În cel mai bun caz.

dj_somn

Condițiile de muncă. Ahhhh, căldura generatoare de oameni lipicioși la atingere și fumul gros prin care nici laserele nu mai trec, 2 dintre lucrurile pe care cu greu le poți evita în cluburi, cel puțin pe la noi! Adaugă la asta un backstage ticsit cu personaje în diferite stadii de alcoolizare și uite cum te-ai ales cu un loc de muncă la 45 de grade Celsius, înecat în fum și ultra aglomerat. Un fel de minerit mai spre suprafață cu inhalat gudron în loc de praf de cărbune

boiler-room

Tinnitus. N-ai auzit de asta? Un sunet persistent în urechi (bipuri lungi, click-uri sau fâsâituri) care începe să te urmărească mai tot timpul. Cauza? Ore întregi cu căștile date la maxim pentru un beatmatch perfect plus monitoare nu întotdeauna calibrate. Efectul? Poți surzi. Dap, e cât se poate de real. Să mai zicem că vine la pachet cu o mică depresie și diverse stări de anxietate?
Țepe. Vor fi. Multe. De la “Nu ți-am mai rezervat cameră la hotel că oricum ai doar 6 ore între gig și avion. Stai și tu în aeroport” și până la clasicul “Băi n-au prea fost încasări la bar, îți dau acum jumate și restul când mai vii următoarea dată”, promoterii devin din ce în ce mai inventivi în a găsi motive să nu te plătească. Adaugă peste asta și niște alcool contrafăcut care să dea serios de lucru ficatului și uite cum te-ai scos cu un weekend perfect la club

 
P.S. Cum în cele mai multe cazuri pasiunea pentru DJing transcede inconvenientele de mai sus, eliberează-l pe micul Sven Vath din tine și distrează-te fără să te iei prea în serios. Va veni și private jet-ul odată ;)