Greu. După un an atât de prolific, muzical vorbind, este o misiune aproape imposibilă listarea albumelor preferate într-un clasament de doar 5 poziții. Dar până la urmă am acceptat provocarea, ne-am pus la încercare toată capacitatea de sinteză pe care o avem la dispoziție, ne-am ajutat și de play count-ul realizat de media player-ul nostru cel de toate zilele (iTunes, știm, o mizerie, dar odată ce ești prins în mediul Apple e cam cea mai bună variantă) și am reușit să compilăm lista de mai jos. Albumele sunt așezate într-o ordine aleatoare :)


Lawrence – Yoyogi Park [Mule Musiq]

Cu fiecare release, Lawrence își rafinează spre perfecțiune signature sound-ul său dominat de bass-ul wobbly și de liniile melodice extrem de trippy. Yoyogi Park nu face excepție, încadrându-se excepțional în catalogul Mule Musiq.


Various – Mind Over Matter [Giegling]

Nu putea lipsi din listă unul dintre label-urile noastre preferate: Giegling. Mind Over Matter e o chintesență a sound-ului Giegling, o compilație de 15 piese dintre care nu am reușit să ne decidem care este preferata noastră: mostra de dark ambient / drone din Otolith, melancolia piano Your Vibe sau drift-urile super deep din Derive.


Spacetravel – Dancing Therapy [Perlon]

Păstrând linia edgy a legendarului Perlon, Luca Cara aka Spacetravel își pune la lucru dibăcia cu care manevrează drum machine-urile pentru a împinge sound-ul label-ului german cu încă un pas în viitor. Poate cel mai dancefloor oriented album dintre cele selectate aici, Dancing Therapy e greu de încadrat într-un gen electronic, trecând subtil de la acid la deep house și înapoi la acid prin techno și minimal techno.


Kyle Hall – From Joy [Wild Oats]

Renașterea din Motor City (Detroit, that is) este anunțată de ceva ani de un nou val de artiști, din care face parte și Kyle Hall. Liniile raw îngropate într-un feeling jazzy și soulful dau tonul unui album fantastic, inundat de un feeling summerish și pozitiv așa cum orice album de house music ar trebui să sune.


Leon Vynehall – Rojus [Running Back]

Definiția ideală pentru deep house în 2016! Leon Vynehall nu iese din zona sa de confort deep & warm, cu flavor balearic pe alocuri și influențe evidente din deep house golden years. Bring it on!