Cum România are iarna și primăvara o ofertă extrem de săracă (a se citi ZERO) în materie de entertainment electronic, ne-am hotărât să ne reorientăm atenția către oferta altor țări și să selectăm cele mai interesante festivaluri pentru cei dispuși să înceapă anul cu motoarele alimentate de decibeli și turate la maximum. Avem marfă pentru toate buzunarele și gusturile electronice așa că ia un pix și o hârtie și fă-ți planul.
1. Comunitē Festival – Villa Pescadores, Tulum, Mexic – 13.01.2016

Pe lângă mastodontul BPM Festival, amatorii de tequila, peyote și chimichangas pot opta pentru o reuniune mult mai eclectică prezentată sub numele Comunitē. Românii Petre Inspirescu, Rhadoo și Barac vor împărți scena cu afiliații Giegling (Edward, Leafar Legov, Kettenkarussell), Lawrence, Moodymann și Andres. Detroit meets Bucharest meets Berlin at its best!

Pentru fanii [a:rpia:r] ce preferă un pic de romanian techno la umbra palmierilor

2. MUTEK.ES – Estrella Dam Factory, Barcelona – 02 – 05.03.2016

 

 

 

 

 

 

 

 

Live performances, show-uri audiovizuale, colaborări aparent de neconceput într-o reuniune ce și-a câștigat renumele de unul dintre cele mai on the edge festivaluri electronice din lume la ora actuală. Ediția din Barcelona din acest an propune un live performance rar marca Ricardo Villalobos & Max Loderbauer, fusion-ul deep house & cosmic disco de la Move D & Jonah Sharp aka Reagenz sau colaborarea ciudată dintre pianistul norvegian Bugge Wesseltoft și Henrik Schwarz. Și abia ce s-a anunțat primul val de artiști… more to come!
Pentru hipsterii care-l consideră pe Ricardo un artist deja expirat

 

3. DGTL Festival, NDSM Docklands, Amsterdam – 26-27.03.2016

 

 

 

 

 

 

 

 

6 scene și un lineup ce seamănă mai degrabă cu un compendiu al celor mai buni DJs și producători în acest moment. Un lineup ce acoperă cele mai diferite gusturi, de la Seth Troxler, Maya Jane Coles sau Nina Kraviz la Maceo Plex sau Tale Of Us. Completează festivalul cu un tur al Amsterdamului rulat în cele mai fine arome și te-ai scos cu o mini vacanță pe chill și cu muzică bună.

Pentru cei care preferă festivaluri în hale industriale, umezeala din Amsterdam și remediile naturiste

4. Antigel Festival, Geneva, Elveția – 29.01 – 14.02

După o tură la ski în St. Moritz, ne urcăm în Range Rover-ul închiriat și ne îndreptăm către Geneva pentru 2 săptămâni de odihnă activă la Festival Antigel, amplasat într-o fabrică ce urmează să fie făcută una cu pământul în acest an. Jeff Mills, Cassy, Fred P și mulți alții asigură fondul sonor iar pe lângă clubbing-ul de rigoare avem parte activități alternative: psychedelic nightswimming, yoga, concerte de hip hop, street food, balet sau târg de viniluri
Pentru cei care constată că i-a prins 10 dimineața în club consultând ceasul Patek Philippe din dotare

 

5. Horizon Festival, Bansko, Bulgaria – 12 – 17.03.2016

 

 

 

 

 

 

 

 

Pe lângă cefele puțin mai mari decât media europeană, se pare că vecinii noștri de la sud de Dunăre mai dețin ceva ce noi nu avem: festivaluri bune la începutul anului. Un lineup pestriț în care este prezentă și zona drum ’n bass, pârtii excelente și prețuri decente
Pentru schiorii care preferă o țuică fiartă de castraveți și o porție bună de bass music la baza pârtiei