Ciorba multiculturală de potroace gătită între granițele șubrede ale Uniunii Europene alimentează nu numai monstruozități radicalizate dotate cu centuri explozive, ci și acte creative surprinzătoare.

Și unul dintre cele mai bune exemple pentru acest amalgam de influențe este colectivul Slow Life: 6 prieteni italieni și spanioli care au avut nevoie de vibe-ul Berlinului pentru ca sound-ul lor distinct și cald să prindă contur într-o scenă ce se luptă încă cu reminiscențe ale arianismului techno.

slow-life.jpg

În mai puțin de 3 ani Slow Life (nume activ și sub forma unui label) și-a construit rapid un sound ușor recognoscibil, dominat de broken beats și fuzzy pads și înrădăcinat adânc în deep house-ul anilor 90. O mare contribuție o are S. Moreira, unul dintre membri Slow Life și producătorul care semnează mare parte din release-urile label-ului.

slow-life-group.jpg

credit foto: RA

Chromophore, double vinyl gata să fie lansat în săptămânile următoare, surpinde perfect signature sound-ul Slow Life: cosmic deep, perpelit ușor în accente acid și urmărind groove-ul născut din apetitul pentru linii simple de breaks.

Mai rar să nu putem alege piesa preferată din cele 8 prezente pe EP dar ne facem curaj și scoatem în evidență Raz, o bijuterie breakbeat care ne trimite subconștientul într-o călătorie house & techno undeva la un festival pe plajă.