DJ, producător, audiofil sau pur și simplu ascultător casual în căștile venite la pachet cu telefonul personal, toți avem cel puțin o pereche de căști acasă. Curioși ce preferă românii în materie de headphone listening, am apelat la prietenii de la DJSuperStore cu câteva întrebări la obiect pentru a descoperi cele mai populare căști din România :)

Ce casti prefera DJii români? Ce recomandă DJSuperStore?

Pai aici depinde foarte multe de cel fel de DJ esti. Avem multe variante de casti in magazin si fiecare isi cumpara clar, ce-i place. Sunt DJ care pun accent pe design, altii care vor sunet dinamic, altii vor niste casti cu care sa-si faca treaba iar altii vor casti rezistente. Cu toate ca o pereche de casti nu ar trebui sa te tina mai mult de 2 ani daca o folosesti saptamanal, avem DJ care folosesc aceleasi casti de peste 3 ani. Fie ca-s multumiti de ele, fie ca nu au de ce sa dea bani pe altele pentru ca nu au nimic in plus. Poti alege castile de la Denon daca esti DJ de muzica comerciala si pui la private-uri, poti alege casti de la Pioneer daca vrei acelasi lucruri ca de la Denon insa ai bani mai multi. Pe cooleanu, pe comert, DJ mai scump si mai de fitza, poti opta si pentru V-Moda, care sunt niste casti pe care le-am cautat ani de zile sa le aducem si nu am reusit. De cand brandul a fost cumparat de Roland, au devenit mai accesibile si pentru noi. Daca ma intrebi de house, techno sau undeground pentru ei de 10 ani nu mai exista altceva in afara de Sennheiser HD 25.

 

Recomandarea noastra vine mereu dupa ce discutam cu fiecare in parte, vedem la ce vrea sa le foloseasca, care e ponderea, ce muzica pune si unde pune. Cu toate ca intrebarea ta e simpla, care sunt cele mai bune casti, aceasta se complica la maxim cand intrebam noi: Ce vrei sa faci cu ele? :)

 

Ce casti prefera producatorii romani? Ce recomanda DJSuperStore

Aici ATH M50x sunt referinta. Majoritatea le au pe astea si se inteleg destul de bine cu ele. Le folosesc pentru mix si master. Eu insa, mereu pentru creatie am recomandat casti dinamice, precum Beats sau VModa. Nu poti face muzica in niste casti flat, pentru ca nu te inspira si nu auzi nimic frumos in ele.

La fel, discutia despre recomandarile noastre vine dupa ce clientul ne povesteste jumatate din viata lui. Doar asa ii putem face o recomandare buna. Cunoastem de la A la Z si visam noaptea produsele pe care le vindem si datorita experientei pe care o avem in vanzari se intampla sa ne dam seama imediat de ce are nevoie clientul si sa-i oferim solutia in 20 de secunde, moment in care el se panicheaza si crede ca vrei sa-i dam ceva doar ca sa scampam de el. Il lasam sa ne mai povesteasca juma’ de ora si ii dam aceeasi solutie. In momentul in care i-o argumentam si ii explicam de ce modelul respectiv i se potriveste cel mai bine ii revine zambetul la loc pe buze si ne multumeste.

 

Ce casti sunt considerate fita

Beats au murit. Inainte le aveau toti fotbalistii si erau super apirationale. Acum, le gasesti pe toate drumurile si le au toti copiii chiar din clasa a 2-a. Daca prin fitza intelegi cool si pe val, as spune VModa. Sunt pe design, suna bine si le vezi la artisti si DJ din Amsterdam si Las Vegas.

 

Ce casti ti-ai cumpara pentru un home listening de calitate si care sa nu-ti goleasca buzunarele complet?

Marshall. Imi plac de mor si costa doar 100 euro. Am si eu o pereche. Nu ascult muzica deloc dar muream daca nu le aveam, chiar daca nu le folosesc. Arata blana, stau bine pe ureche, sunt moi, suna bine si au si microfon. Poti asculta muzica la telefon, le poti baga in calculator si daca vrei poti sa vb si pe skype cu ele. Imi plac mult.

 

Ce casti in-ear sunt cele mai potrivite pentru o auditie de calitate in metrou

Nu as alege niciodata casti in ear pentru nimic. Doar pentru raspuns la telefon. Le inteleg ca segment de piata, le accept dar avand in vedere ca nu sunt domeniul nostru si in zona ce consumer nu am cunostintele necesare pentru a ma baga, imi pot da doar cu parerea. Cred ca daca vrei in ear, iti poti lua ce vrei tu. Sunt de cacat toate :)

 

Daca ai avea un buget nelimitat, ce casti ti-ai cumpara

Unele care sa arate bine si sa sune bine :) Tu ce-ai face?