Barcelona. Orașul cu toate premizele să devină locul tău preferat, de la locuri unde poți mânca bocadillos pur și simplu divine la tot felul de piațete mici și ferite de turistul echipat cu sandale de trekking și înroșit crâncen de soarele catalan, unde poți s-o arzi chill savurând ce ai cumpărat în perfectă legalitate de la celebrele deja asociații. Și dacă nu e piațetă e una dintre plajele din jurul orașului. Sau un parc. Sau doar o bancă în port.

Am profitat de nebunia ce poartă numele Off Sonar (pentru cei neavizați: Off Sonar este umbrela sub care se derulează o tonă de party-uri în săptămâna în care festivalul Sonar se întoarce în orașul de origine) și am descins la Barcelona pregătiți să verificăm cu ochiul experimentat al clubbing-ului făcut la nivel profesionist cum se prezintă party-urile de la ei în comparație cu ce avem noi. Am ales doar petreceri outdoor: Get Perlonized @ Poble Espanyol (Zip, Margaret Dygas, Soul Capsule, Sammy Dee) și Next Wave x Local Gathering @ Fact Music Pool Series (Cezar, Kozo, Priku, Barac, SIT, Dan Andrei)


1. Intrarea: dacă nu-ți iei bilet în avans atunci la intrare vei fi ușurat lejer de 40 de euro (cam 180 lei pentru cei care n-au calculator la ei). De acum încolo, când îți vine în minte că e prea mult să dai 40 de lei la un party în București, reține doar atât: 40 de euro!

fact

2. Prețuri la bar: da, știm, nivel de trai mai bun, salarii mai mari, prețuri mai mari! Errr, 12 euro pentru un long drink în care cu puțin noroc detectezi și niște vodcă! Iar ca să atingi pragul dezinhibator în care îți permiți să treci la abordări directe ale reprezentantelor sexului frumos ai nevoie de puțin peste 70 de euro! Asta dacă reușești să bei atâtea pahare: barmanii se mișcă în reluare.

3. Crowd-ul: la Sonar am avut șansa să observăm în habitatul lor natural comportamentul mai multor grupuri de cetățeni europeni născuți și crescuți în ombilicul civilizației vestice, la care toți ne uităm cu jind. De la englezi mândri de originile lor celtice, făcându-și loc agresiv cu coatele către împărtășania cu tequila ieftină, la italieni la bustul gol, gata să-și lase transpirația libidinoasă pe orice fată în stare să stea în poziție bipedă. Și mai avem câteva tipologii: olandezi care au declarat război pe toate fronturile igienei de bun simț (corect, există riscul să te împuți după 5-6 ore de dans dar mirosul înțepător a fost sesizat la coadă la intrare :D) sau spanioli combinatori pentru care engleza este doar o limbă a ălora care le susțin economia și le permit siesta de de 4 ore în fiecare zi.

4. Atmosfera: hai să nu fim răi, ok-ish. Se putea mai bine. Mai cu viață. Mai prietenoși și fără băț în cur. Mai cu zâmbete că până la urmă e vară și ceața din Londra e la distanță măricică ;)

5. Program: party-uri prelungite până a doua zi după-amiaza? HA! Strictețea licențelor de party-uri outdoor impune ca muzica să se oprească la ora 01:00 AM. Distracția continuă în club, unde aceleași mirosuri de transpirație devin mai intense iar oamenii de pe dancefloor mai agresivi. Asta până pe la 6 dimineața când se aprinde lumina. Fă asta în orice club sau venue din București și garantăm o mini revoluție în care DJ-ul are șansa să fie sechestrat în pupitru :D

6. Muzica: respectându-și numele, gașca Perlon a rupt: de la un deep house lejer, de după-amiază, mixat de Sammy Dee la un final fulminant cu arome de Perlon house music marca Zip. De românii invitați la Next Wave & Local Gathering nu mai are sens să pomenim: Kozo într-o formă excelentă sau un b2b Cezar vs Priku care a lăsat cu gura căscată audiența ;) Anunțat ca special guest, Rhadoo n-a mai urcat la pupitrul Next Wave (probleme organizatorice specifice spaniolilor)

Concluzia? Ne distrăm mai bine. Cu mult mai puțini bani. Avem o scenă underground sinceră și avizată. Și avem o libertate de care nu știm încă (dar învățăm) să ne bucurăm ;)

[mks_button size=”medium” title=”CLICK pentru Radio 4pe4: muzică electronică fină 24/7!” style=”rounded” url=”http://www.4pe4.ro/radio” target=”_blank” bg_color=”#c94e4e” txt_color=”#FFFFFF” icon=”fa-play-circle-o” icon_type=”fa”] [mks_button size=”medium” title=”Arată că ne iubești!” style=”rounded” url=”http://facebook.com/patrupepatru” target=”_blank” bg_color=”#448bc9″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”fa-heart” icon_type=”fa”]